Skördefesten 2019

Skördefest den 17 oktober 2019

En glad allsångskväll

Lyckliga gatan, du finns inte mer, du har försvunnit med hela kvarter – skulle kunna vara föreningens kampsång mot förtätning och förfulning av bebyggelsen på Södermalm. Men, under denna glada höstfest så skulle vi inte tänka på det, så klart!


I stället bjöds vi 20 gäster en kaskad av läcker allsångsvänlig dans- och populärmusik med sommaranknytning från de två urskickliga spelglada musikanterna Kjell Nilsson (dragspel) och Kurt Dahl (gitarr) som höll igång oss hela kvällen. Nästan 40 låtar. Vilken stämning det blev!


Vi bjöds förstås också på läckra smaker i den festligt dekorerade lokalen. Vår kulinariskt sinnade ordförande Topsy Bondeson hade valt viner och komponerat en viltmeny som inte gick att motstå.


Till förrätt fick vi krutonger med renkött och pepparrot, en bit västerbottenspaj och en rödbetstartelett med pepparrot.


Huvudrätten bestod av dolmar med vildsvinsfärs, en bit älgstek med trattkantarellsås och potatis-/palsternacksmos med sötpotatis.


Till sist serverades Ekstakaka (en chokladkladdkaka från Gotland) och rulltårta med vaniljsås.

En ojämn kamp

Den traditionsenliga tipspromenaden uteblev i år men ersattes av musikalisk frågesport som var riktigt trevlig, tyckte er rapportör som tillhörde den vinnande bordssidan där även fjolårens segrare fanns med.


Det blev en ren utklassning, med hela 5 – 0! Visste du att Erik Axel Karlfeldt skrivit ”Svarte Rudolf”, Dan Andersson skrivit ”Hej och Hå jungman Jansson” och hur en hambo låter? Det visste vi.

En fin avslutning

Att en så här trevlig skördefest kräver mycket arbete vid planering och genomförande tänker man kanske inte på, men så är det, och en deltagare höll ett fint tacktal till Topsy, Sofia och Uno som både arrangerat och stått vid spisen och disken under hela kalaset. Ett varmt tack till dessa entusiaster!

Text och foton: Johan Murray